"25 years of projects in Andorra
architecture, engineering and urban planning"

Architecture projects: Reforma i Ampliació del Centre Esportiu Ordino

Public Amenities


Place:

Ordino (Principat d'Andorra)


Date: 2008
Reforma i Ampliació del Centre Esportiu Ordino, Architecture (Principality of Andorra)

Reforma i Ampliació del Centre Esportiu Ordino

This project refers to the reform and expansion of Ordino Sports Centre.

We performed a modification of the external image, also expanded slate roof with two slopes with the same slope as the rest of the building. The total area of reform and enlargement of 2882.62 m2.

And he took the opportunity to reform and improve the whole system of existing facilities for proper operation. Floor -1 (872.00 m2).

Necessária was building a small body of pitched roof added to the emergency exit between -3 and -4 plants (383.00 m2), on the northwest corner.

Went on the small deck at the -3 added to cover the steps to get South access to new locker rooms for members. On the ground were reformed -5 290.86 m2 and -6 (189.50 m2).

He also built a pergola in order to take advantage of existing square bar. Level 0: 558.52 m2.
 
Expanded new restaurant with direct access from the plaza, the plaza would open by existing folding doors lacquered aluminum.

It managed to increase the usefulness of the square, bar area, games area, table area and the reception of the bowling alley.

Changed direct access to the multipurpose room to leave a specific area and separated from the rest of the building for conventions or specific acts possibles without access throughout the building. 2nd floor (88.04 m2 reformed).

On the kitchen floor 1 (500.70 m2) was built a loft for installations. As in the existing exhibition area, created a service area with storage and refrigeration chambers for the bar-restaurant.

The staircase leading to the offices was relocated to a center position. Expanded the surface allowing for the multipurpose hall and bowling alley, with an exit directly connected to the outdoor patio.
 
The exhibition hall became a bowling alley, and part of the existing multipurpose room and offices were transformed into the shop and reception area.