"25 years of projects in Andorra
architecture, engineering and urban planning"

Architecture projects: Sucursal Andbank, Av. Verge de Canòlich

Offices


Place:

Sant Julià de Lòria (Principat d'Andorra)


Date: 2009-2010
Sucursal Andbank, Av. Verge de Canòlich, Architecture (Principality of Andorra)

Sucursal Andbank, Av. Verge de Canòlich

The aim of the reform is to change the bank's image to suit corporate requirements of the entity, modifying the interior layout and better toilet facilities to suit the use of disabled.

Improved accessibility further inside and outside the building. The scope has a total area of 681.10 m2 between ground and first floor currently occupied by the bank branch.

On the ground floor of 252,10 m2 are replaced mirror finished interior access and sheet minionda plasterboard. Finishes are replaced by pillars painted plasterboard lining and African black granite base.

It installs a new screen. They replaced the false ceiling and existing fixtures. Are coated thick cardboard imitation paneled brick and glass block. And adequate cooling facilities and electricity to the new distribution.

On the first floor 233.40 m2 provides a waiting area, rental boxes, filing, working four offices, a technical and an adapted bathroom.

They break down the walls that are not adapted to the new layout, and replaced by four thick cardboard partitions acoustically insulating plates and screens Clestra Termolux type.

The false ceiling is replaced by almost the entire surface of the second floor existing perimeter Cortine except at the outer perimeter. It replaced the pillars finished plasterboard cladding painted and African black granite base.

It takes the curve of the stairs and cupboards with solid wood planks. And fit the air-conditioning and electricity to the new distribution.