"25 years of projects in Andorra
architecture, engineering and urban planning"

Architecture projects: Conjunt residencial Biadés a Aixirivall

Single Family House


Place:

Sant Julià de Lòria (Principat d'Andorra)


Date: 1993
Conjunt residencial Biadés a Aixirivall, Architecture (Principality of Andorra)

Conjunt residencial Biadés a Aixirivall

The residential " Biadés " is set in a land area of ​​approximately 4,361.80 m2 and vaguely rectangular shape . Aixirivall is located within walking distance of the town Aixirivall , parish of Sant Julia de Loria . The plastic is very steep terrain seen the steepest slope exceeds 40% .

This project refers to a set of five single-family homes arranged in strips following the natural slope of the land in terraces of three meters each. The original intention of the project is to integrate the natural environment houses fully taking advantage of the terrain views Aixovall .

The construction involve three levels: at the bottom are the ground floor, which will include living room, kitchen and pantry in the link with the parcel.la designed garden.

In the middle again find the bedrooms and bathrooms. And in the upper level bedrooms have bathrooms. The parking area consists of six groups of 2 , 3, 4 garages.