"25 years of projects in Andorra
architecture, engineering and urban planning"

Engineering Projects: Projecte d'instal.lacions per a edifici unifamiliar a la Plana de Morell, Ctra. dels Cortals, Anyós

Facilities projects


Place:

La Massana (Principat d'Andorra)


Date: 2008
Projecte d'instal.lacions per a edifici unifamiliar a la Plana de Morell, Ctra. dels Cortals, Anyós, Engineering (Principality of Andorra)

Projecte d'instal.lacions per a edifici unifamiliar a la Plana de Morell, Ctra. dels Cortals, Anyós

This is a detached house in Plain Morell road Cortals Anyòs, which took place throughout the project facility.

This house of 707.53 m2, is divided into three floors plus a basement.
343.63 m2 of basement parking; 119.82 m2 semi-basement housing, housing 136.83 m2 and 107.25 m2 floor on 1st floor.

The fielding was done so that the impact on the environment is minimized. That is why the construction is in stages.

From the street only shows the height of a ground floor plus one floor, to develop the rest below the grade of the street.

The building looks out for further treatment of the skin of slate, both vertical walls and the roof, all supported on a stone in the country and altered only by the projection of a volume on the first floor lined with Corten steel.

The hip roof meets your performance asymmetric background so that the overall appearance of the building is a volume of pure edges.

The building is completely closed over the public face and becomes permeable to the back wall that opens its vision in the valley and generous input light northwest.

In the interior spaces and first floor are very open. Both plants are spatially communicate with a central void.

Although the rooms of these plants can sectorize, the project's intention was to form a single space. The lower ground floor, which is reached through a closed ladder, works more conventionally formed by three separate bedrooms.

The ground floor main entrance of the building contains the common rooms, kitchen, dining room and a toilet.

The first floor has a master bedroom side with a small bathroom and the master bath and dressing room to the other.

The area Distributor is large enough to form a study that leads directly to the double space is on the ground floor.

In the lower ground floor are located the other rooms with bath for each.

The basement serves as parking facilities and rooms. Not to mention two levels of garden outside.