Notícies d'arquitectura i enginyeria Andorra
15/12/2017

La primera estació d'esquí 100% ecològica d'Europa es troba a Andorra

Minicentral hidroelèctrica a Arcalís

ENGITEC, ha projectat i ha realitzat la Direcció d’Obra de l’estació hidroelèctrica a Arcalis, amb la col·laboració de la societat hidroelèctrica francesa SHEM.

Inaugurada el desembre de 2017, i situada a peu de les pistes de l’estació d’esquí d’Arcalis, és capaç de produir el 100% de l’energia necessària per al seu funcionament, incloent un centenar de canons de neu i una desena de remuntadors mecànics.

Això la converteix en la primera estació d’esquí de tota Europa energèticament autosuficient.

L’estació capta l’aigua d’un embassament existent, i a través d’una canonada forçada soterrada de 1430 metres de longitud, la porta a la turbina de la central situada vora del pont del Castellar, 210 metres més avall, generant una potència màxima de 400kW.

El projecte s’ha realitzat i executat amb criteris de màxim respecte a l’entorn i amb un impacte ambiental mínim, havent-se restituint el paisatge al seu estat original.

L’estació capta l’aigua d’un embassament existent, i a través d’una canonada forçada soterrada de 1430 metres de longitud, la porta a la turbina de la central situada vora del pont del Castellar, 210 metres més avall, generant una potència màxima de 400kW. El projecte s’ha realitzat i executat amb criteris de màxim respecte a l’entorn i amb un impacte ambiental mínim, havent-se restituint el paisatge al seu estat original.

La primera estació d'esquí 100% ecològica d'Europa es troba a Andorra