Notícies d'arquitectura i enginyeria Andorra
12/01/2015

Projecte d'arquitectura guanyador: Ordinatus Nova Seu de la Justícia.

projecte-arquitectura-seu-de-lajusticia-andorra
Projecte d'arquitectura guanyador Seu de la justicia (Andorra)

"Ordinatus-Nova Seu de la Justícia" Aquest és el nom del projecte d'arquitectura guanyador que vam presentar al concurs d’idees pel disseny de la nova seu de la Justícia d'Andorra. Un edifici que s’ubicarà a la zona del Tobira i el Prat del Rull.

El jurat del concurs va considerar el projecte d'Engitec el millor entre els 16 participants perquè segons Enric Casadevall, president del Consell Superior de la Justícia, presentava una distribució més adient d’un edifici institucional d’aquestes característiques.

El projecte vol esdevenir una referència urbana, amb formes geomètriques netes que introdueixen ordre. Un dels punts forts que va valorar el jurat per adjudicar-nos el primer premi va ser que vam presentar un edifici auster, compacte, sostenible en els materials utilitzats, de baix consum energètic i fàcil de mantenir.

A banda de ser un edifici referent, també s’ha buscat que sigui senzill en l’ús i la construcció que resolgui un programa molt complex, així com una pell adaptada a cada ús interior i a la seva orientació (calia protegir-lo del sol i alhora definir un edifici singular en un entorn divers i amb una gran visibilitat des de l’Avinguda Tarragona).

pdf-projecte-arquitectura-seu-de-la-justicia-andorra

Article premsa PDF

Entrevista a Pere Espuga

"La comissió encarregada d'escollir el millor projecte entre els setze que s'han presentat al concurs per al disseny de la nova seu de la Justícia ja té guanyador, es tracta del projecte encapçalat per l'arquitecte Pere Espuga ..." Andorra difusió.