"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Arquitectura: Habitatge Unifamiliar als Cortals d'Anyós, Urbanització Els Oriosos

Habitatge Unifamiliar


Lloc:

La Massana (Principat d'Andorra)


Data: 2010
Habitatge Unifamiliar als Cortals d'Anyós, Urbanització Els Oriosos, Arquitectura (Principat d'Andorra)

Habitatge Unifamiliar als Cortals d'Anyós, Urbanització Els Oriosos

Es tracta d’un habitatge unifamiliar aïllat d’altres edificis. Està distribuït en dues plantes més un soterrani. La implantació sobre el terreny s'ha fet de manera que l'impacte sobre l'entorn sigui el menor possible. És per això que la divisió dels nivells es fa de manera esglaonada amb terrasses i jardins.
L'aspecte de l'edifici intenta adaptar-se a la natura, degut als materials i evolvents de façana fets amb pedra del país i fusta. La coberta a quatre aigües asimètriques, ens fa pensar en els contorns de les nostres muntanyes. L'edifici es torna permeable a la façana nord-oest i obre les seves visuals a la vall i permet una entrada generosa de llum.
L'accés a l'habitatge es realitza per planta baixa, a través d'una rampa situada a la façana sud, que dóna a la carretera del Cortals de Anyos. Així mateix l'accés de vehicles es produeix per la part baixa del carrer, per la planta soterrani.
En una superfície total d’uns 900 m2, repartida en dos nivells, es pot veure que els espais interiors de planta baixa i primera són molt oberts que permetent una bona comunicació.
La planta baixa gaudeix d’un doble espai que rodeja l’accés a la primera planta. La distribució es fa al seu entorn, regalant a tots els espais la sensació de grandesa.
A través d'una escala més tancada, s’arriba a la planta soterrani, on hi trobem l’aparcament i el traster.
A primera planta hi trobem l'habitació principal, dos dormitoris amb banys, una zona de safareig i un estudi que dóna directament al doble espai de planta baixa.