"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Arquitectura: Conjunt Habitatges Unifamiliars, a Fontaneda

Habitatge Unifamiliar


Lloc:

Sant Julià de Lòria (Principat d'Andorra)


Data: 1999
Conjunt Habitatges Unifamiliars, a Fontaneda, Arquitectura (Principat d'Andorra)

Conjunt Habitatges Unifamiliars, a Fontaneda

El conjunt residencial es projecta com una continuació del casc antic de Fontaneda. La idea principal és respectar i conservar la imatge existent del poble, utilitzant els materials típics del país, la pedra per les façanes, la fusta i la pissarra a la coberta.
Tot el conjunt residencial, està format per 18 habitatges unifamiliars d’uns 1800 m2 aproximadament. Tots ells projectats de forma conservadora del paisatge urbà.
Tots els habitatges s’organitzen de forma esglaonada formant tres nivells i situant els habitatges en tres cotes diferents. D’aquesta manera s’assegura tenir vistes i una bona entrada de llum des de tots els nivells.
En aquest conjunt es poden diferenciar dos tipus d’habitatges, per cobrir i satisfer totes les necessitats de les persones.
Els habitatges tipus A, tenen uns 130m2. En planta baixa es projecten les habitacions, els banys, i una sortida al jardí. En primera planta, hi tenim l’accés a l’habitatge, la sala d'estar, el menjador, la cuina i safareig. En planta sota coberta ubiquem un estudi molt lluminós.
En el segon nivell es projecten quatre habitatges unifamiliars del tipus B, aquets tenen una superfície aproximada de 200m2.
En planta baixa trobem l'accés i un gran traster a nivell de carrer. A primera planta es situen les habitacions i els banys. A segona planta, la sala d'estar, el menjador, la cuina i una sortida al jardí. I a la planta de sota coberta un estudi.