"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Arquitectura: Conjunt Habitatges Unifamiliars, a Biadés, Aixirivall

Habitatge Unifamiliar


Lloc:

Sant Julià de Lòria (Principat d'Andorra)


Data: 1993
Conjunt Habitatges Unifamiliars, a Biadés, Aixirivall, Arquitectura (Principat d'Andorra)

Conjunt Habitatges Unifamiliars, a Biadés, Aixirivall

El conjunt residencial “Biadés” està situat en un terreny de superfície aproximada de 4.361,80 m2 i de forma vagament rectangular. Està situat a Aixirivall a poca distància del poble d’Aixirivall, parròquia de Sant Julià de Lòria. La plàstica del terreny és molt pronunciada vist que la màxima pendent sobrepassa el 40% de desnivell.

El present projecte fa referència a un conjunt de vivendes unifamiliars disposades en cinc franges seguint la pendent natural del terreny en bancals de tres metres d’alçada cadascun. La intenció primigènia del projecte és d’integrar les vivendes perfectament en l’entorn natural del terreny aprofitant les vistes a Aixovall.

L’edificació comporta 3 nivells: en la part inferior trobem la planta baixa, que englobarà menjador-estar, cuina i rebost en lligam amb la part de la parcel.la destinada a jardí.

En la part intermitja retrobem els dormitoris i banys. I en el nivell superior es disposaran dormitoris i bany. La zona d’aparcament està formada per sis grups de 2, 3, 4 garatges.