"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Arquitectura: Arquitectura - Habitatge Unifamiliar, a la Plana de Morell Anyós

Habitatge Unifamiliar


Lloc:

La Massana (Principat d'Andorra)


Data: 2008
Arquitectura - Habitatge Unifamiliar, a la Plana de Morell  Anyós, Arquitectura (Principat d'Andorra)

Arquitectura - Habitatge Unifamiliar, a la Plana de Morell Anyós

Es tracta d’un habitatge unifamiliar de 707 m2 construïts a la Plana de Morell, a la carretera dels Cortals d'Anyós.

La implantació esglaonada de l’habitatge, disminueix l’impacte visual respecte l’entorn. S’aprecia només l’alçada formada pels dos nivells superiors de l’habitatge, deixant els altres dos ocults, un soterrat i l’altre semi soterrat.

Pel que fa els acabats, destaca el tractament continu de la pell exterior de pissarra, deixant totalment oculta la façana pública.

Es busca un contrast entre llum i ombra, per això proposa unes grans obertures amb elements verticals de fusta a la façana orientada a nord-oest, alguns mòbils i altres fixes, amb aquest sistema, es produeix una sensació agradable a l’interior, deixant visible les valls des de l’interior i fent-se ocult des de l’exterior.

L’edifici reposa sobre una base de pedra del país. La coberta a quatre aigües asimètriques, amb pendent cap a l’interior de l’habitatge, s’oculta per deixar a la vista solament els volums creat pèls cossos que forma l’edifici.

A l'interior, els espais en planta baixa i primera són molt oberts, les dues plantes es comuniquen mitjançant un buit central. La intenció del projecte és formar un únic espai, per permetre un transit fluid a l’interior. La planta semisoterrani funciona de manera més convencional, formada per tres dormitoris independents, amb l’objectiu de crear uns espais més tancats i per tant més privats.