"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Arquitectura: Habitatge Unifamiliar al Trillà

Habitatge Unifamiliar


Lloc:

Sant Julià de Lòria (Principat d'Andorra)


Data: 2003-2005
Habitatge Unifamiliar al Trillà, Arquitectura (Principat d'Andorra)

Habitatge Unifamiliar al Trillà

La proposta de l’arquitecte Pere Espuga, és poder integrar un habitatge en un entorn muntanyós i residencial, jugant amb els desnivells creats pel propi terreny.

L’habitatge consta d’uns 1180 m2 aproximadament, distribuïts en tres nivells.

S’aprofita el desnivell creat per la pròpia topografia, per créixer en alçada només dos nivells i així poder disminuir l’impacte visual. És deixa el nivell inferior a cota més baixa del terreny. En aquesta planta hi podem trobar el garatge, una sala de instal•lacions, una zona de relax i una piscina que s’obre al jardí inferior.

Les zones més transitades s’ubiquen a les dos plantes superiors, aprofitant al màxim la llum natural de l’exterior. Al nivell superior, la zona més càlida de l’habitatge, es situa una sala d’estar, una suite i un estudi. El doble espai connecta els dos nivells superior de l’habitatge, permetent una circulació de llum molt agradable. A planta baixa es desenvolupa la major part del programa funcional, consta d’un saló menjador, cuina oberta, serveis, zona de descans i un despatx.

La particularitat d’aquest projecte és la integració de materials naturals, com la fusta i la pedra, amb altres materials com l’acer i el vidre. Es juga amb el contrast de tots els elements, estudiant en tot moment les millors opcions per crear un confort absolut en tot l’habitatge.

Les formes geomètriques, les pendents i el conjunt de materials, la combinació de tots aquets factors fan que l’habitatge s’integri amb el seu entorn.