"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Arquitectura: Arquitectura - Habitatge Unifamiliar, als Vilars, Escaldes.

Habitatge Unifamiliar


Lloc:

Escaldes-Engordany (Principat d'Andorra)


Data: 2004
Arquitectura - Habitatge Unifamiliar, als Vilars, Escaldes., Arquitectura (Principat d'Andorra)

Arquitectura - Habitatge Unifamiliar, als Vilars, Escaldes.

Aquest projecte fa referència a l'arquitectura d'un habitatge unifamiliar a la Urbanització "Els Vilars" Escaldes-Engordany, amb una superfície total de 1,216,15 m2. Pere Espuga, arquitecte.

L'edificació comporta 5 nivells disposats en dues parts:

A la part inferior s'han projectat: sala d'instal · lacions tècniques, celler i gimnàs amb el seu corresponent vestuari, a la planta soterrani (amb una superfície de 115,45 m2), la planta garatge de 326,50 m2 amb previsió per a 8 cotxes.

L'habitatge comença a la planta -1 en una superfície de 251,06 m2.

En planta baixa trobem l'entrada a l'habitatge amb lavabo, cuina, safareig, rebost, sala estar, menjador i dormitori "suite", amb vestidor i bany incorporat, en una superfície de 251,57 m2.

I a la planta sota coberta dos dormitoris tipus "suite", amb vestidor bany incorporats i un despatx, formen part dels 261,57 m2 d'aquesta planta.

La intenció primigènia del projecte va ser construir un volum edificat articulat en diferents volums per adaptar-se al màxim a la topografia existent, i baixar l'escala d'una peça relativament important.

L'alçada màxima és de 10,50 m respecte al nivell natural del terreny.

Les cobertes són de pissarra amb pendents superiors al 30%, amb ganxos curta neu.

Les parets interiors enguixades a bona vista. I els enrajolats es van efectuar en peces de gres per a dormitoris, salons i cuines, i en rajola de ceràmica vitrificada en els banys i serveis.