"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Arquitectura: Reforma Habitatge Unifamiliar, a Asnurri

Habitatge Unifamiliar


Lloc:

Catalunya (Espanya)


Data: 1997
Reforma Habitatge Unifamiliar, a Asnurri, Arquitectura (Principat d'Andorra)

Reforma Habitatge Unifamiliar, a Asnurri

Es tracta del projecte d'arquitectura a Andorra per a la reforma d'un edifici destinat a un allotjament entre mitgeres. El solar està situat al carrer major d'Asnurri de Valls de Valira.

El solar té una forma vagament rectangular, de superfície aproximada de 112 m2. La façana dóna al carrer principal i queda afectada la part baixa per a la futura ampliació del vial.

El projecte consta de: Planta baixa: amb l'escala que condueix a l'habitatge, garatge, magatzem i traster. Planta primera: habitatge composta de sala d'estar-menjador, cuina, un lavabo, rebedor i pas. Planta segona: de tres habitacions i dos banys.

La Coberta arrenca de la cota 8,10 en el punt més baix del carrer i s'inclina en un 30% de pissarra. Les façanes són de pedra del país i fusteria de pi de Melis.

 

Els forjats del tipus unidireccional, cant 18 +4 cm amb biguetes semi-resistents i casetons de formigó. Formigó de 175 kg rc. i ferro de 5100 Kg/cm2.

El forjat de les plantes baixes és de bigues acte resistent, revoltons ceràmics i xapa de formigó amb malla de repartiment.

Les escales són de llosa de formigó amb la carcassa.

Les parets de càrrega són les de fàbrica de pedra, existents en el perímetre de l'edifici, es va reforçar amb formigó 200Kg/cm2 i malla per la part interior.

Les separacions interiors (envans) són de maons de 7,5 cm de dos càmeres, utilitzant el sistema "pladur".

I els conductes de ventilació o de fums són de peces ceràmiques de 20x20.