"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Arquitectura: Reforma habitatge unifamiliar a Can Diumenge

Habitatge Unifamiliar


Lloc:

Escaldes-Engordany (Principat d'Andorra)


Data: 2012
Reforma habitatge unifamiliar a Can Diumenge, Arquitectura (Principat d'Andorra)

Reforma habitatge unifamiliar a Can Diumenge

Aquesta és un habitatge unifamiliar aïllat distribuït en tres plantes més una petita zona situada sota coberta. És un edifici existent, aplacat amb pedra del país, d'uns quinze anys d'antiguitat.

El motiu principal de la reforma és el d'adaptar l'edificació existent en l'encàrrec de la propietat: un habitatge més reduïda, de dues plantes d'alçada seguint unes corrents estètics actuals.

La idea del projecte és reduir l'edificació existent enderrocant la planta segona, la coberta i les distribucions interiors de les plantes baixa i primera.

En una superfície total de 756,15 m2, la superfície a reformar és de 475.14 m2. Les quatre façanes de pedra de planta baixa i primera no s'enderroquen, s'adapten al nou volum i s'intenta respectar els forats de finestres en el nou projecte.

El resultat és una edificació de dues altures amb una nova coberta rematant el conjunt, aconseguint així, un volum més reduït que s'adapta amb les noves dimensions, a les edificacions veïnes i al desig de la propietat.

A l'interior, els espais en planta baixa i primera són molt oberts. Ambdues plantes es comuniquen espacialment mitjançant l'escala de l'edificació existent que no s'enderroca.

La reforma interior de l'habitatge afecta les dues plantes de la següent manera: a la planta baixa trobem tres dormitoris amb accés al jardí, un bany, dos garatges i el local tècnic.

I a la primera planta hi trobem una habitació, una suite, un bany, un safareig, una cuina i la sala d'estar-menjador.