"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Arquitectura: Arquitectura - Habitatge Unifamiliar, a Can Diumenge, Escaldes

Habitatge Unifamiliar


Lloc:

Escaldes-Engordany (Principat d'Andorra)


Data: 2011
Arquitectura - Habitatge Unifamiliar, a Can Diumenge, Escaldes, Arquitectura (Principat d'Andorra)

Arquitectura - Habitatge Unifamiliar, a Can Diumenge, Escaldes

En una superfície total construida de 1.423,18 m2 aquest habitatge unifamiliar aïllat consta de quatre plantes pis més dues plantes soterrani. L’edificació s’implanta sobre el terreny tot adaptant-se a la topografia natural del mateix.

L’accés a l’habitatge es realitza des de la cota superior del terreny. Des d’aquest s’accedeix mitjançant petit tram de rampa a la planta accés, planta tercera, on hi ha el garatge, l’elevador que connecta amb les plantes soterrani, i mitjançant una passarel•la que transcorre per la façana lateral oest, al distribuïdor on hi ha el nucli vertical format per escala i ascensor, que connecta amb les plantes inferiors.

En la planta immediatament inferior, planta segona, s’hi ubiquen dues habitacions amb bany i accés a  terrassa, orientades a la façana sud-oest. L’accés es fa a través del distribuïdor que comunica també amb un safareig al costat est, i amb els elements de connexió vertical.

A la planta primera s’hi ubica la habitació principal de l’habitatge, amb  vestidor i bany, i accés a terrassa exterior, situada al costat oest de la planta, al costat est hi ha un estudi amb un bany.

Tots dos costats es comuniquen mitjançant una passarel.la que creua la doble alçada que conforma amb la planta inferior i que alhora dona accés a una gran llibreria que també ocupa la doble alçada i que es recolza en l’escala.

La planta inferior, planta baixa, està formada per un espai diàfan, amb la sala d’estar en la part central on hi ha la doble alçada amb la llibreria, l’escala i en un dels laterals l’ascensor. En un altre dels extrems de la sala hi ha una llar de foc.

La sala d’estar disposa d’accés al jardi. Al costat oest s’hi ubica la cuina-menjador, formada per una gran illa central, que a la vegada fa de taula, recolzada en les parets posterior i lateral amb mobles alts i baixos.

La cuina  té accés a un porxo exterior amb barbacoa, i en la seva part posterior a rebost, safareig i lavabo. L’accés a les planta inferior, soterrani -1, es fa mitjançant un altre nucli d’escala,  amb l’ascensor o bé  amb l’elevador que connecta amb la planta tercera.

L’espai es una sala polivalent, diàfana, així com la del soterrani -2, que només disposa d’accés mitjançant tram d’escala, des d’aquest nivell.