"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Arquitectura: Concurs Nacional de Idees per al Edifici Multifuncional, Prada de Moles (Segon Premi)

Concursos


Lloc:

Encamp (Principat d'Andorra)


Data: 2007
Concurs Nacional de Idees per al Edifici Multifuncional, Prada de Moles (Segon Premi), Arquitectura (Principat d'Andorra)

Concurs Nacional de Idees per al Edifici Multifuncional, Prada de Moles (Segon Premi)

El projecte per a l'edifici multifuncional de la Prada de Moles, s'ha articulat a partir d'una sèrie de premisses: solar situat entre l'avinguda Copríncep Episcopal i el riu, en una cota alta respecte al riu per on s'estén una zona verda pública.

L'edifici ha de ser la unió entre la trama urbana i el passeig del riu. Serà l'inici o el final dels recorreguts de vianants, entre parc del riu i l'avinguda Copríncep.

Singularitat de l'edifici per a la seva ubicació, edifici emblemàtic que doni prestigi formal a la ciutat, que dialogui amb el lloc.

Creació de bancals escalonats que minimitzen l'impacte visual i permeten distribuir activitats a l'aire lliure. Edifici eficaç, flexible, senzill, rigorós, VERSÀTIL, fàcil d'utilitzar, on es puguin contemplar de manera simultània la ciutat i el parc.

Plantes baixes transparents on es barregin espai exterior i interior. Optimitzar el control climàtic passiu.

Deixar el màxim d'espai possible en reserva al solar, per ubicar en una altra fase, un altre edifici públic, amb façana a la zona esportiva i connectada amb aquest, on se situaria la sortida del telecabina d'Engolasters.

En planta baixa, a la cota de l'avinguda Copríncep Episcopal, generem una plaça mirador cap al parc del riu, que és el preàmbul del gran vestíbul a triple alçada, il.luminat zenitalment per una lluerna.

Aquest relaciona visualment les plantes P-1, p.baixa i P.1 i articula la totalitat de l'edifici.

Els requeriments de l'edifici preveuen tres àrees diferents de sales polivalents, nosaltres hem ubicat les tres àrees en aquestes tres plantes, P-1, P.0, P.1, respectivament.

I s'han articulat al voltant d'un vestíbul principal per tenir un tot unitari, que ens aclareix el funcionament de l'edifici i ens permet molta FLEXIBILITAT d'ús creuat entre sales d'àrees diferents, o de les mateixes àrees entre si.

Així mateix cada sala polivalent pot funcionar independentment amb accessos propis directes des de l'exterior, per optimitzar encara més la POLIVALÈNCIA de l'edifici.