"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Arquitectura: Complexe destinat a Cinemes i locals Comercials a Santa Coloma

Equipaments Privats


Lloc:

Andorra la Vella (Principat d'Andorra)


Data: 2010
Complexe destinat a Cinemes i locals Comercials a Santa Coloma, Arquitectura (Principat d'Andorra)

Complexe destinat a Cinemes i locals Comercials a Santa Coloma

Aquest projecte fa referència a un edifici destinat a sales de cinema, locals comercials i aparcaments.

Un edifici amb una superfície total construïda de 10.178,66 m2 en el qual es va projectar un volum amb façana cap a l'avinguda Santa Coloma.

Articulat per un nucli d'escales que recorre l'edifici donant llum i claredat a cada planta, l'edifici es divideix en sis plantes seguint la distribució següent:

Un restaurant, una pista de bitlles, un parc infantil i les galeries tècniques estan situats en una superfície de 1608,51 m2 en planta Soterranio -2.

En planta soterrani-1 (1.714,03 m2) tenim els locals comercials. I l'accés a l'edifici es realitza per la planta baixa.

A planta 1 ª tenim un vestíbul, les taquilles de venda d'entrades, un restaurant pizzeria, tres sales de cinema i venda de crispetes - begudes (1.714,03 m2).

A les plantes 2 ª i 4 ª amb 1714,03 m2 cadascuna s'hubican les sales tècniques i de projecció.

A la planta tercera tenim cinc sales més de cinema i zona de venda de crispetes i begudes (1.714,03 m2).

I es projecta un aparcament en una superfície de 408.69 m2 dins de la mateixa parcel · la de la propietat.
 
Les obertures de les façanes trenquen el volum de l'edifici i ens conviden a visitar els vestíbuls que trobem a cada planta i que organitzen els diferents equipaments que disposa el volum.

L'edifici s'articula a través de sis nuclis d'escales i dos ascensors que permeten la circulació vertical que recorre tot el volum.

Aquestes escales donen evacuació per la part posterior de l'edifici i serveixen de sortides per les vuit sales de cinema.

Els materials que cobreixen les dues peces que formen el conjunt de l'edifici són de colors clars per alleugerir el conjunt.