"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Arquitectura: Estació de servei a Centre Comercial

Equipaments Privats


Lloc:

Sant Julià de Lòria (Principat d'Andorra)


Data: 2013
Estació de servei a Centre Comercial, Arquitectura (Principat d'Andorra)

Estació de servei a Centre Comercial

La parcel·la està situada aproximadament entre el PK 8+720 i el PK 8+850 de la Carretera General 1 amb una superfície neta total de 11.994,87 m².

A la parcel·la hi ha construïdes dues estacions de servei i un centre comercial, una primera estació anomenada “Estació de Servei Meroil”, situada al costat nord de la parcel·la, el centre comercial conegut com “Centre Comercial River” situat a la part central, i una segona benzinera objecte de la present reforma i ampliació, coneguda com “Estació de Servei Riberola”.

L’estació de servei actual objecte de la modificació i ampliació té tres marquesines d’estructura metàl·lica, amb una superfície aproximada de 107,04 m² i unes dimensions de 13,00 metres d’amplada per 8,23 metres de longitud, cadascuna.

El present projecte de 238,85 m2 ve motivat per la creació d’una nova rotonda a la carretera General 1. Degut a la proximitat dels sortidors a la rotonda i orientació dels mateixos, els cotxes i camions haurien de sortir directament a la rotonda projectada.

L’estació de servei, que disposa de 8 punts per al servei de carburant coberts sota una marquesina, i un volum tancat, amb un espai destinat a botiga i caixa, un magatzem, un local tècnic, i un bany adaptat, l’estació de servei disposarà també d’un caixer automàtic.

El projecte d’estació de servei consta de: local comercial, magatzem, local tècnic, bany de minusvàlids, i zona per caixer automàtic.

L’estructura es de pilars i estructura de llosa plana de formigó armat, revestiment de xapa metàl·lica i murs de formigó vist, coberta de pissarra ventilada, i fusteria exterior serà d’alumini lacat amb ruptura de pont tèrmic.

I la marquesina és metàl·lica, amb encavallat metàl·lics, coberta de xapa, i revestiment de plexiglàs per la retolació.