"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Arquitectura: Reforma Borda Casalé - Mountain Hostel Tarter

Equipaments Privats


Lloc:

Canillo (Principat d'Andorra)


Data: 2012
Reforma Borda Casalé - Mountain Hostel Tarter , Arquitectura (Principat d'Andorra)

Reforma Borda Casalé - Mountain Hostel Tarter

En el terreny de superfície de 513.10 m2 situat a la cantonada de la carretera de Sant Pere a la vila del Tarter parròquia de Canillo, es situa l’antiga borda denominada de béns d’interès cultural del Govern d’Andorra, objecte d’aquest projecte de reforma en alberg destinat al turisme de muntanya.

Amb una superfície total construïda de 327,90 m2, la borda té un accés per la planta baixa, situat en la façana Nord i un altre accés en planta segona, situat a l’extrem de la mateixa façana i que dóna al jardí de la part superior de la parcel•la.

La reforma ha respectat per una banda, l’arquitectura tradicional de la Borda i per altre banda ha cobert les necessitats de l’alberg mantenint les façanes en el seu estat original, recuperar-les i eliminant els elements que s’han anat incorporant (rètols, xemeneies i extraccions) per l’ús de la borda els últims anys.

L’accés a l’alberg es realitza per la planta baixa, mantenint l’entrada anterior. En aquest volum annex a la borda hi trobem la recepció, aquest espai fa a la vegada de sala d’espera i de tallafred.

L’interior de la planta baixa s’utilitza com a sala d’estar, menjador, cuina i cambra de banys.
La zona d’estar es col•loca al costat de la xemeneia, aprofitant l’entrada de llum natural de les grans finestres de la façana Est.

Els banys es distribueixen en una zona de dutxes i inodors en bateria, i una zona de lavabos.
Dues escales col•locades a banda i banda de la planta baixa donen accés a la planta primera. Aquestes escales faciliten l’accés directe des del dormitori cap als banys i la sala d’estar.

El dormitori ocupa tota la planta segona, dividint l’espai en dos volums que agrupen les lliteres, per un total de 36 persones. La planta primera disposa d’una sortida al jardí.

La ventilació del dormitori es fa, utilitzant les finestres existents en les façanes i amb una sèrie de noves obertures a la teulada. No s’ha fet cap obertura nova en les façanes.

S’ha conservat la coberta de pissarra actual i s’hi ha realitzat noves obertures per ventilar el dormitori.
El forjat de planta primera, de fusta, s’ha enderrocat i s’hi ha construït un forjat amb formigó i pilars metàl•lics.