"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Arquitectura: Noves dependències de Govern al Prat del Rull

Equipaments Públics


Lloc:

Andorra la Vella (Principat d'Andorra)


Data: 2004-2007
Noves dependències de Govern al Prat del Rull , Arquitectura (Principat d'Andorra)

Noves dependències de Govern al Prat del Rull

Aquest projecte va ser el guanyador del primer premi del concurs d’idees per a les noves dependències administratives del Govern al Prat del Rull.

El govern d’Andorra va atorgar el primer premi a Pere Espuga per projecte presentat sota el lema “Dúctil”.

L'emplaçament de les noves dependències administratives de Govern es troba en el terreny anomenat Prat del Rull, a la zona anomenada Pla de la Bassa, entre els carrers Doctor Vilanova i Baixada del Molí.

L'edifici té una superfície total de 5.509,79 m2 i s'organitza a partir del mur "d'acer corten" en què es troba el nucli de comunicacions verticals. Aquest actua com a ròtula, permetent adaptar el programa funcional requerit al llarg del temps amb una gran flexibilitat. Així, es poden utilitzar diferents plantes comunicades mitjançant una escala independent, o com si es tractés de dos blocs d'edifici, amb els seus respectius vestíbuls i nuclis de comunicacions verticals.

Els diferents nivells de l'edifici es distribueixen de la següent manera:
Plantes Soterrani -2 i -1: magatzem de 766,89 m2 i 261,79 m2; aparcament en planta -1 de 505,10 m2; planta baixa de 568,54 m2, per vestíbul, recepció, atenció al públic, i sales de reunions, i des de la planta 1a fins a la 6a: aproximadament 580 m2 cada planta per a oficines.

En ambdós ministeris es proposa una organització que diferencia una zona amb un caràcter més representatiu del ministeri i alhora amb la possibilitat de disposar d'un major grau de privacitat, destinat a acollir els serveis vinculats al ministre (Secretaria, Secretari d'Estat i més personal).
Les sales de reunions de cada ministeri es disposen en les diferents plantes per donar un millor servei. A més dels espais específics previstos com arxiu perimetral en totes les àrees de treball.