"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Arquitectura: Edifici de Vivendes, Locals i Despatxos a Avda. Tarragona núm. 57

Habitatge Plurifamiliar


Lloc:

Andorra la Vella (Principat d'Andorra)


Data: 2010
Edifici de Vivendes, Locals i Despatxos a Avda. Tarragona núm. 57, Arquitectura (Principat d'Andorra)

Edifici de Vivendes, Locals i Despatxos a Avda. Tarragona núm. 57

Aquest projecte correspon a la modificació i ampliació del projecte d'habitatges, locals comercials i oficines a l'Avinguda Tarragona Nº 57, que va ser presentat al Comú d'Andorra la Vella al març 2008.

La parcel·la, d'una superfície de 283.50 m2, es troba situada a la cantonada d'Avinguda Tarragona i el carrer Esteve Dolsa.

Aquest edifici amb una superfície de 2553,90 m2 construïts, està destinat a l'ús comercial i habitatges. El projecte consta de planta soterrani, planta baixa, 5 plantes tipus i planta àtic.

Al soterrani: plantes -2 i -1 (de 283,50 m2 cadascuna) es disposa l'aparcament de vehicles, trasters, les sales de calderes i comptadors. L'accés al'aparcament es fa per l'avinguda Tarragona.

La planta baixa amb 283,50 m2 està destinada a l'ús comercial, amb dos locals i els seus respectius trasters.

A la planta primera amb 283,50 m2 es localitza l'accés a l'edifici pel carrer Esteve Dolsa i conté quatre despatxos i els seus respectius serveis.
 

Les plantes 2 ª, 3 ª, 4 ª i 5 ª, amb 298,38 m2 cadascuna, desenvolupen el programa funcional corresponent a dos habitatges amb dos dormitoris, bany, sala, menjador, cuina, safareig, i un habitatge amb tres dormitoris, dos banys, sala, menjador, cuina i safareig.
 
La planta àtic amb una superfície de 298,38 m2 desenvolupa el programa funcional corresponent a dos habitatges amb dos dormitoris, bany, sala, menjador, cuina, safareig i terrassa.

Totes les unitats tenen una superfície mínima de 40 m2.

Les façanes són en aplacat de granit i alucobond.

La coberta de l'edifici és inclinada i de llosa, amb un pendent del 30%.

I es van col·locar ganxos talla neu a tot la superfície de coberta.