"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Arquitectura: Projecte de reforma casa Coto, a Sant Julià

Habitatge Plurifamiliar


Lloc:

SANT JULIÀ DE LORIA


Data: 2014
Projecte de reforma casa Coto, a Sant Julià, Arquitectura (Principat d'Andorra)

Projecte de reforma casa Coto, a Sant Julià

El projecte planteja la reforma d’un edifici ja existent situat a Sant Julià. L’objectiu és mantenir la mateixa volumetria i no alterar els paràmetres urbanístics originals.

La intervenció en l’edificació manté la façana actual, amb un valor històric i sentimental per a la propietat, i refà l’estructura i distribució interior. La intervenció en façana respecta les obertures originals, substituint els tancaments actuals malmesos de fusta per fusteries d’alumini.

Els balcons i la coberta que es refan, per tal d’adaptar-se als requeriments normatius actuals. El revestiment de façana es restaura mantenint el color actual.

L’obra existent s’adapta a les ordenances urbanístiques vigents. Es respecten les separacions al carrer i a veïns així com les alçades màximes d’edificació.

Es modifica la distribució actual de l’edifici, descentrant el nucli d’escales a un costat. Un passadís d’accés connecta el carrer amb el nucli d’escala i ascensor, així com l’accés al quartet de les escombraries que també disposa d’un accés directe i independent des del carrer. En aquest mateix nivell hi ha un local comercial, amb una
façana a l’avinguda Verge de Canòlich, i l’altra al pati existent al costat sud de l’edifici.

En la reforma es redueix el nombre de locals existents, deixant-hi només un.

La resta de plantes, anteriorment amb dos habitatges per planta, passen a tenir-ne un, amb la mateixa tipologia en cada planta.

La distribució de cada un dels habitatges és realitza a partir d’un passadís que separa en dos espais, una zona de dia, amb el menjador - estar i la cuina, i una segona al costat est, amb les estàncies privades, amb dues habitacions una d’elles amb bany, i un bany independent. Al fons del passadís hi ha un estudi, amb obertures a la façana sud.

A quarta planta, anteriorment destinada a magatzem i dúplex d’un dels habitatges, ara es divideix en 3 trasters i es crea una terrassa exterior destinada a registres.