"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Arquitectura: Reforma Hostal Andorrà

Habitatge Plurifamiliar


Lloc:

Escaldes-Engordany


Data: 2009-2015
Reforma Hostal Andorrà, Arquitectura (Principat d'Andorra)

Reforma Hostal Andorrà

L'edifici anomenat “Hostal Andorrà” està situat a la Avda. Carlemany núm. 34 de Escaldes-Engordany.

L’objectiu del projecte és enderrocar l’edifici existent per la realització de un nou edifici destinat al ús de vivenda. L’edifici comptarà amb 17 habitatges i aparcaments destinats a la venda i un local comercial en planta baixa i primera.

L’edifici de 4276,77 m2 ha estat sempre un hostal amb locals comercials en planta baixa, mes 6 plantes, i dues plantes soterrani. Les plantes soterrani -1 i -2 s’utilitzaven com a magatzem, la planta baixa i part de la planta primera com a local comercial i la resta de plantes conformaven l’antic hostal.

L’edifici disposava de dos accessos a cota de carrer, un per el nivell de P. baixa a l’Avda. Carlemany i un altre pel passatge.

La proposta de projecte d’aquesta reforma en una superfície de 4402,86 m2, consisteix en dos plantes soterranis destinades a l'aparcament de vehicles per als habitatges i trasters, a la planta primera i segona un local comercial.

Les plantes segona a cinquena estan formades per quatre unitats d'habitatges per planta i la planta sisena es destina al desenvolupament d'un sol habitatge.

Es fa un revestiment de façana ventilada de pedra de basalt negre apomaçat amb doble aïllament de façana, aïllament tecnotèrmic, envans de plaques de guix.

La coberta serà de pissarra ventilada, impermeabilització, fusteria exterior d’alumini lacat gris amb ruptura de pont tèrmic, correderes exteriors de lames d’alumini amb llama fixa rectangular i les baranes exteriors seran d’acer inoxidable mate i vidre.

Un enderroc i una reforma completa d’un edifici emblemàtic d’Escaldes-Engordany, amb un objectiu de renovació i modernització.