"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Arquitectura: Oficines INAF - Institud Nacional Andorrà de Finances

Oficines


Lloc:

Andorra la Vella (Principat d'Andorra)


Data: 2010
Oficines INAF - Institud Nacional Andorrà de Finances, Arquitectura (Principat d'Andorra)

Oficines INAF - Institud Nacional Andorrà de Finances

L'Institut Nacional Andorrà de Finances disposa d'un nou despatx a la quarta planta de l'edifici Montclar d'Andorra la Vella. L'edifici Montclar es troba entre el carrer Bonaventura Armengol 10 de Andorra la Vella i el riu Gran Valira.

Les dues façanes principals de l'edifici es troben orientades respectivament al nord-oest i al sud-est. Per a la nova oficina de l'INAF s'ha reservat tota la planta quarta en l'extrem nord-est de l'edifici amb una sola entrada i un únic despatx amb una superfície total de 724,51 m2 construïts.

La distribució del nou despatx per l'INAF, consisteix en 1 zona de recepció, 8 despatxos individuals, 1 sala amb 12 llocs de treball, 2 sales de reunions, 3 arxius, 2 sales de servidor i 1 magatzem. Pel que fa als lavabos: es mantenen els serveis existents de les planta.

La zona de la planta que dóna a la façana nord-est amb vista cap al riu, es reserva per a la ubicació de sis dels despatxos individuals i una sala de reunions.

La zona orientada cap al carrer Bonaventura Armengol, queda reservada per a la ubicació de l'àrea operativa gran amb previsió de 12 llocs de treball i els altres dos despatxos individuals per als fins d'estudis i de supervisió.

La zona interior de la planta es reserva per als diferents arxius, el magatzem i la recepció de l'institut, així com per a l'altra sala de reunions, el local de còpies i les sales de servidor.

Entre els espais, s'utilitzen bàsicament dos tipus de divisions: en primer lloc envans de cartró guix, pintats en tres colors diferents per diferenciar els diferents departaments.

Les altres divisions, es realitzen amb mampares de vidre, gràcies a les quals es genera un interior transparent i lluminós. S'aconsegueix que la llum penetri cap a la zona interior de la planta i s'aconsegueix una gran quantitat de relacions visuals dins del despatx (per exemple entre l'àrea operativa amb els llocs de treball i els despatxos individuals).

El paviment de parquet que s'aplica en gairebé tots els espais de la planta, i ajuda a la sensació de continuïtat visual i transparència.