"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Enginyeria: Habitatges Socials al Pas de la Casa (Fase estructura)

Estructures edificació i obra civil


Lloc:

Encamp (Principat d'Andorra)


Data: 2006
Habitatges Socials al Pas de la Casa (Fase estructura), Enginyeria (Principat d'Andorra)

Habitatges Socials al Pas de la Casa (Fase estructura)

L'actual projecte fa referència a la fase d'estructura de l'edifici d'habitatges socials del Pas de la Casa.

La construcció s'organitza en dos volums connectats a les plantes inferiors de tots dos.

En les dues plantes soterrani s'organitza l'aparcament del conjunt amb 93 places, de les quals 4 són per a persones amb mobilitat reduïda, i 8 places per a motos.

Amb accés des de la cota inferior d'accés al conjunt, al carrer Bearn, es plantegen dos locals comercials, amb la possibilitat de compartimentar els mateixos i disposar de quatre locals comercials.

En els blocs es disposa de cinc i vuit plantes destinades a habitatges. Amb accés des de la cota superior del carrer de la Solana, es plantegen tres habitatges tipus dúplex amb accés individual directe des del carrer.

La disposició dels dos blocs deixa un espai exterior o pati, d'ús comunitari que permet la comunicació entre els espais comuns dels dos edificis i part de terrasses exteriors d'ús dels habitatges d'aquesta planta.

L'accés al conjunt es realitza des del vestíbul a les cotes inferior i superior del carrer corresponents amb els dos blocs d'habitatges.

Es disposa de dos nuclis d'ascensors que donen accés a les diferents plantes d'habitatges i aparcament de cada bloc.

Un nucli disposa de dos ascensors, i l'altre de quatre ascensors, dels quals només dos amb obertura a 180 graus accedeixen a la planta sota coberta.

D'altra banda, cada bloc disposa de diferents nuclis d'escales comunicant les plantes d'habitatges.

També es disposa d'un nucli de comunicacions vertical amb ascensor i escala que enllaça els dos nivells del carrer i el pati exterior situat entre els dos edificis.