"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Enginyeria: Instal.lacions Edifici de Locals Comercials i Oficines, Montclar

Instal·lacions


Lloc:

Andorra la Vella (Principat d'Andorra)


Data: 2004
Instal.lacions Edifici de Locals Comercials i Oficines, Montclar, Enginyeria (Principat d'Andorra)

Instal.lacions Edifici de Locals Comercials i Oficines, Montclar

La idea del projecte radica en les instal.lacions necessàries per al següent edifici.

Un edifici d'oficines i locals comercials s'adapta a la situació urbanística de la parcel.la, mitjançant una peça que segons les necessitats del nostre client.

Trenquem en dos cossos, que unim posteriorment a través d'un pati per crear dos accessos d'entrada; un pel carrer Bonaventura Armengol i un altre pel passeig del riu Valira.

Aquesta "bretxa" de llum dins de l'edifici ventila i dóna claredat al vestíbul que se situa en planta baixa. Dos nuclis d'escales i ascensors se situen en cada nou volum per donar accés als despatxos en les diferents plantes (2. 3, 4, 5 i sota coberta).

La planta baixa i la planta primera estan destinades a locals comercials i tenen també entrades per als dos costats de l'edifici.

Les plantes subterrànies -1, -2 i -3 destinades a l'aparcament, amb un total de 118 vehicles no estan afectades pel pati i es comuniquen amb els dos volums mitjançant els nuclis d'escales i ascensors.

També situem un local tècnic pel grup electrogen, una estació transformadora, dos dipòsits de gasoil de 30.000 lc / o, un dipòsit reserva d'aigua de 120 m3 de capacitat per al conjunt d'instal.lacions de seguretat contra incendi previstes (xarxa de ruixadors automàtics i xarxa de Vies).

Disposant també el corresponent local pel grup de bombament així com els locals de comptadors elèctrics i de telefonia, i el local d'escombraries.

A la planta teulada s'ubiquen les bombes de calor per a la calefacciónsegún època. I també està col.locada la maquinària per al tractament de l'aire primari.

El projecte consta en total de 13.627,70 m2 construïts.