"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Enginyeria: Instal.lacions per a edifici de Vivendes i Locals Comercials, a la Baixada del Molí

Instal·lacions


Lloc:

Andorra la Vella (Principat d'Andorra)


Data: 2004
Instal.lacions per a edifici de Vivendes i Locals Comercials, a la Baixada del Molí  , Enginyeria (Principat d'Andorra)

Instal.lacions per a edifici de Vivendes i Locals Comercials, a la Baixada del Molí

En el projecte d'edifici d'habitatges oficines i locals comercials de superfície total 12.718,18 m2, es va realitzar també tot el projecte d'instal.lacions: tot l'equipament necessari i instal.lacions per al funcionament de l'habitatge.

En un solar relativament pla, limita a dos carrers: limita al carrer Baixada del Molí per la façana est, amb un carrer de nova construcció enfront de la casa Sansa per la façana nord i camp d'esports per la façana Oest.

Aquest projecte planteja la construcció de dos locals comercials en planta baixa (1.204,63 m2), set oficines en planta primera (1204.63 m2), onze habitatges en planta segona (1247,25 m2.

Dotze habitatges en planta tercera (1247,25 m2) dotze habitatges en planta quarta (1247,25 m2), set duplex a planta cinquena i sisena (1247,25 m2) i cinc pisos en planta cinquena i sisena.

En plantes -3, -2, -1 (amb 1.434,02 m2) es projecten 94 places d'aparcament.

L'edifici consta de 52 habitatges amb cuina-menjador-estar 2 o 3 dormitoris i 1 o 2 banys depenent del pis, 7 oficines amb lavabos i 2 locals comercials amb lavabos adaptats.

Façanes: aplacades de granit, i alucobond.

Cobertes de pissarra amb un pendent superior al 30%. I es van col · locar ferros curta neu en tota la superfície de coberta.

Les distribucions interiors dels habitatges són d'envans o envà de "placopatre" de 9 cm.

Els tancaments exteriors es van realitzar amb maó de 15 cm amb cambra d'aïllament tèrmic de 5 +5 cm.

Els acabats interiors: les parets es aplacar amb làmines de guix. I els enrajolats es van efectuar en peces de gres per a tot l'habitatge, i amb rajola ceràmica vitrificada pels banys i serveis.