"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Enginyeria: Instal.lacions Noves Dependències de Govern al Prat del Rull

Instal·lacions


Lloc:

Andorra la Vella (Principat d'Andorra)


Data: 2004
Instal.lacions Noves Dependències de Govern al Prat del Rull, Enginyeria (Principat d'Andorra)

Instal.lacions Noves Dependències de Govern al Prat del Rull

Aquest projecte abasta les instal.lacions necessàries per a l'edifici de les Noves dependències del Govern al Prat del Rull.

L'edifici s'organitza a partir del mur d'acer tallin en què es troba el nucli de comunicacions verticals.

Aquest actua com a ròtula, permetent adaptar el programa funcional requerit al llarg del temps amb una gran flexibilitat.

Així, es podrien arribar a utilitzar diferents plantes comunicades mitjançant una escala independent, o com dos edificis independents, amb els seus respectius vestíbuls i nuclis de comunicacions verticals.

L'accés a l'edifici es realitza a través d'un vestíbul i espai d'atenció al públic que s'obre al pati d'illa. Des d'aquest es pot accedir als diferents nivells de l'edifici.

L'accés del personal és des del carrer Camí de la Grau, en el qual també es troba l'accés a l'aparcament.

En ambdós edificis es proposa una organització que diferencia una zona amb un caràcter més representatiu per a cada un dels ministeris i alhora amb la possibilitat de disposar d'un major grau de privacitat, destinat a acollir els serveis vinculats al Ministeri (Secretaria, Secretari de Estat i Personal de Relació Especial).

S'organitzen els diferents serveis tècnics en àrees de treball independents i diferents despatxos corresponents a la direcció del ministeri.

Les sales de reunions de cada ministeri es disposen en les diferents plantes per donar un millor servei.

A més dels espais específics previstos per l'arxiu, hi ha un arxiu actiu perimetral en totes les àrees de treball. També es hi ha un petit office per a ús del personal en plantes alternes.

A la planta baixa hi ha la zona d'atenció al públic amb el corresponent back-office i una sala de reunions polivalent. També hi ha els serveis de reprografia de l'edifici.

Tot l'edifici es troba adaptat a persones amb mobilitat reduïda, tant els espais i recorreguts d'ús públic, com les àrees de treball, alhora que es disposa de serveis higiènics adaptats.

Total superfície construïda 5509,79 m2.