"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Enginyeria: Instal.lacions per a vivenda unifamiliar als Cortals Anyós, Urb. Els Oriosos

Instal·lacions


Lloc:

La Massana (Principat d'Andorra)


Data: 2010
Instal.lacions per a vivenda unifamiliar als Cortals Anyós, Urb. Els Oriosos, Enginyeria (Principat d'Andorra)

Instal.lacions per a vivenda unifamiliar als Cortals Anyós, Urb. Els Oriosos

En aquest projecte d'habitatge unifamiliar aïllat, es va realitzat tot el projecte d'instal.lacions. La implantació sobre el terreny s'ha fet de manera que l'impacte sobre l'entorn sigui el menor possible. És per això que la construcció se situa de manera esglaonada amb terrasses.

L'aspecte de l'edifici destaca pel tractament dels paraments verticals amb pedra del país i fusta, i la coberta a quatre aigües asimètriques. L'edifici es torna permeable amb la façana nord-oest i obre les seves visuals a la vall i l'entrada generosa de llum.

L'accés a l'habitatge es realitza per la planta baixa, a través d'una rampa situada a la façana sud, que dóna a la carretera del Cortals de Anyos. Així mateix l'accés de vehicles es produeix per la part baixa del carrer, per la planta soterrani.

En una superfície total de 916,16 m2, l'interior els espais en planta baixa (267,18 m2) i primera (215,10 m2) són molt oberts.

Totes les plantes es comuniquen espacialment mitjançant un buit central. Encara que les estades d'aquestes plantes es poden sectoritzar, la intenció del projecte ha estat la de formar un espai únic.

La planta soterrani (433,88 m2), a la qual s'arriba a través d'una escala més tancada, es destina a aparcament i trasters. La planta baixa, d'accés i principal de l'edifici conté les estances comunes, cuina, rebost, menjador, sala d'estar, sala de claraboia, dormitori amb bany i un lavabo de cortesia.

A la primera planta hi trobem l'habitació principal en suite amb bany i vestidor, dos dormitoris amb banys, una zona de safareig i a la zona de distribuïdor es crea un estudi que dóna directament al doble espai que hi ha respecte a la planta baixa.

La planta soterrani funciona com a aparcament i també se situen dos trasters, un bany i quarts de instalaciones. En l'exterior hi ha una zona d'hort i dos nivells de jardí i, el de la planta baixa i el de la planta primera.