"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Enginyeria: Instal.lacions refugi guardat de Comapedrosa

Instal·lacions


Lloc:

La Massana (Principat d'Andorra)


Data: 2008
Instal.lacions refugi guardat de Comapedrosa, Enginyeria (Principat d'Andorra)

Instal.lacions refugi guardat de Comapedrosa

L’objecte d’aquest projecte és la reforma de les instal•lacions del Refugi Guardat de Comapedrosa, a la parròquia de La Massana.

Les modificacions realitzades al refugi han estat les següents:
Instal.lació d’un sistema energètic fotovoltaic amb panells solars situats a la coberta orientada al sud del refugi.

Realització de divisions en el dormitori de planta primera, per obtenir quatre estances independents, a més d’un passadís per comunicar-les, amb els corresponents equipaments elèctrics.

Es van col.locar porticons de fusta en la part exterior de les finestres del refugi. També es va obrir un forat de 0.90x2.10m a la paret per col.locar una porta a la cuina, a nivell de planta baixa.

Modificació de l’escala que comunica la planta baixa amb els banys situats a la planta soterrani. Modificació de la paret de tancament on estaven situats aquests a planta soterrani. En aquest espai es van col•locar les bateries estacionàries del nou sistema energètic fotovoltaic.

Adequació i ampliació del sistema de sanejament del refugi i manteniment de la instal.lació de sanejament. La producció d’energia elèctrica es realitza a partir d’un grup electrògen i d’un sistema fotovoltaïc amb bateries.

La instal.lació està formada per dos quadres, un que s’alimentarà del grup electrògen i l’altre, que s’alimenta a partir de les bateries carregades pel sistema fotovoltaïc.
El grup electrògen té la capacitat de carregar automàticament les bateries del sistema fotovoltaic.

La instal.lació de l'enllumenat normal, respond a la normativa d’instal.lacions elèctriques i a la normativa de locals de pública concurrència. I instal.lació de tot el sistema de ventil.lació, aigües i sanejament.