"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Enginyeria: Instal.lacions i millora equipaments, Auditòri Nacional d'Andorra

Instal·lacions


Lloc:

Ordino (Principat d'Andorra)


Data: 2010 - 2012
Instal.lacions i millora equipaments, Auditòri Nacional d'Andorra, Enginyeria (Principat d'Andorra)

Instal.lacions i millora equipaments, Auditòri Nacional d'Andorra

L’objectiu d’aquest projecte consisteix en la millora de les instal•lacions i els equipaments de l’Auditori Nacional d’Andorra, situat a la parròquia d’Ordino.

El projecte de millora va afectar les següents parts de l’Auditori: hall d’accés a l’edifici (planta baixa), façanes, fusteries exteriors, passadís de sortida d’emergència (planta baixa), guarda-robes (planta soterrani -1), sala de calderes i sistema de climatització i calefacció.

La reforma també va incloure la reparació i/o substitució, dels frontals de fusta existents de les terrasses de planta 1 i 2 i coberta. Reparació dels fals sostre de fusta existents en totes les façanes de l’edifici. Reparació i/o substitució, dels passamans de fusta de les baranes de totes les façanes de l’edifici.
A la planta -1 es va construir una nova sala per guarda-robes, en la planta tercera es va tancar l’escala amb una porta per optimitzar el sistema de calefacció de l’edifici ja que es produeixen pèrdues de calor per les escales.

A la sala de calderes es van reparar els acabats de les parets i sostre deteriorats.
També es va tancar una part de la sala per la instal•lació de nous depòsits de gas-oil.
Aquest nou local tècnic respond a les prescripcions de seguretat contra incendi.

Com a instal.lacions elèctriques l’actuació va consistir en la millora de l’enllumenat de les següents zones: zona d’accés a l’edifici, passadís de sortida d’emergència, també es va millorar la instal•lació elèctrica per tal de donar compliment al reglament de baixa tensió de les zones: de nou guarda-roba planta soterrani, de local de grup electrogen, de nou magatzem sala de calderes, i magatzem de planta soterrani.

Actuació consistent en substituir i control de climatitzador ubicat a la planta tercera que climatitza la sala de l’auditori. Es va realitzar una nova central de regulació i termòstat ambient ubicat a la part baixa de la sala. Al igual que es van substituir els radiadors de les plantes primera i segona, els col•lectors del terra radiant del vestíbul d’entrada i de la planta soterrani, per tal d’incorporar control de temperatura a cada zona.