"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Enginyeria: Projecte d'instal.lacions per a edifici unifamiliar a la Plana de Morell, Ctra. dels Cortals, Anyós

Instal·lacions


Lloc:

La Massana (Principat d'Andorra)


Data: 2008
Projecte d'instal.lacions per a edifici unifamiliar a la Plana de Morell, Ctra. dels Cortals, Anyós , Enginyeria (Principat d'Andorra)

Projecte d'instal.lacions per a edifici unifamiliar a la Plana de Morell, Ctra. dels Cortals, Anyós

Aquest és un habitatge unifamiliar aïllat a la Plana de Morell, carretera dels Cortals d'Anyós, en el qual es va realitzar tot el projecte d'instal.lacions.

Aquest habitatge de 707,53 m2 construïts, està distribuïda en tres plantes pis més un soterrani.
343,63 m2 d'aparcament en planta soterrani, 119,82 m2 d'habitatge en planta semisoterrani, 136,83 m2 d'habitatge en planta baixa i 107,25 m2 en planta 1a.

La implantació sobre el terreny s'ha fet de manera que l'impacte sobre l'entorn sigui el menor possible. És per això que la construcció se situa de forma esglaonada.

Des del carrer només s'aprecia l'alçada d'una planta baixa més un pis, desenvolupant la resta per sota de la rasant del carrer.

L'aspecte de l'edifici destaca pel tractament continu de la seva pell de pissarra, tant els paraments verticals com la coberta, recolzat tot sobre una base de pedra del país i alterat només per la projecció d'un volum en planta primera folrat amb acer corten.

La coberta a quatre aigües asimètriques resol seu funcionament de forma oculta de manera que l'aspecte global de l'edifici és el d'un volum d'arestes pures.

L'edifici es tanca totalment respecte a la façana pública i es torna permeable amb la façana posterior que obre les seves visuals a la vall i l'entrada generosa de llum de nord-oest.

A l'interior els espais en planta baixa i primera són molt oberts. Ambdues plantes es comuniquen espacialment mitjançant un buit central.

Encara que les estades d'aquestes plantes es poden sectoritzar, la intenció del projecte ha estat la de formar un espai únic. La planta semisoterrani, on s'arriba a través d'una escala més tancada, funciona de manera més convencional, formada per tres dormitoris independents.

La planta baixa, d'accés principal de l'edifici conté les estances comunes, cuina, menjador, estar i un lavabo de cortesia.

A la primera planta trobem a un costat l'habitació principal amb un petit lavabo i el bany principal i el vestidor a l'altre.

La zona de distribuïdor és bastant gran com per a conformar un estudi que dóna directament al doble espai que hi ha respecte a la planta baixa.

A la planta semisoterrani es situen la resta d'habitacions amb el corresponent bany cadascuna.

La planta soterrani funciona com a aparcament i cambres d'instal · lacions. Sense oblidar dos nivells de jardí a l'exterior.