"25 anys de projectes a Andorra
arquitectura, enginyeria i urbanisme"

Projectes d'Arquitectura: Concurs Noves dependències de Govern al Prat del Rull (Primer Premi)

Concursos


Lloc:

Andorra la Vella (Principat d'Andorra)


Data: 2004-2007
Concurs Noves dependències de Govern al Prat del Rull (Primer Premi), Arquitectura (Principat d'Andorra)

Concurs Noves dependències de Govern al Prat del Rull (Primer Premi)

El Govern d'Andorra va convocar un concurs d'idees per a l'edifici destinat a les noves dependències administratives de Govern al Prat del Rull.

Celebrat aquest concurs, el jurat va atorgar el primer premi al projecte presentat amb el lema DÚCTIL per l'arquitecte Pere Espuga.

L'emplaçament de les noves dependències administratives de Govern es troba en el terreny anomenat Prat del Rull, a la zona anomenada Pla de la Bassa, entre els carrers Doctor Vilanova i Baixada del Molí.

L'edifici amb una superfície total de 5509,79 m2, s'organitza a partir del mur "d'acer corten" en què es troba el nucli de comunicacions verticals.

Aquest actua com a ròtula, permetent adaptar el programa funcional requerit al llarg del temps amb una gran flexibilitat.

Així, es poden utilitzar diferents plantes comunicades mitjançant una escala independent, o com si es tractés de dos blocs d'edifici, amb els seus respectius vestíbuls i nuclis de comunicacions verticals.

Els diferents nivells de l'edifici es distribueixen de la següent manera:

Plantes Soterrani -2 i -1: magatzem de 766,89 m2 i 261,79 m2; aparcament en planta -1 de 505,10 m2; planta baixa de 568,54 m2, per vestíbul, recepció, atenció al públic, i sales de reunions, i des de la planta 1a fins a la 6a: aproximadament 580 m2 cada planta per a oficines.

En ambdós ministeris es proposa una organització que diferencia una zona amb un caràcter més representatiu del ministeri i alhora amb la possibilitat de disposar d'un major grau de privacitat, destinat a acollir els serveis vinculats al ministre (Secretaria, Secretari d'Estat i més personal).

Les sales de reunions de cada ministeri es disposen en les diferents plantes per donar un millor servei. A més dels espais específics previstos com arxiu perimetral en totes les àrees de treball.