Notícies d'arquitectura i enginyeria Andorra
09/04/2014

Innivació a Ordino-Arcalís

ordino-arcalis
Copa del Món de Bordercross

Gràcies al complet equip que forma el despatx d’Engitec, hem pogut dur a terme els treballs de millora de la infraestructura de producció de neu de l’estació d’Ordino-Arcalís. El fet de disposar de tota mena de perfils professionals ens garanteix un projecte molt complet i resolt amb els millors resultats.
Aprofitant la realització d’una prova de la Copa del Món de Bordercross es va realitzar una nova xarxa d’innivació a la zona de la Coma.

La xarxa té una longitud aproximada de 2.000 metres, amb un total de 17 canons de neu del tipus “fanguns”. La distribució d’aigua i aire es realitza mitjançant tubs amb la capacitat de resistir altes pressions. Per la mateixa rasa circulen, a més, els cables de potència i comandament. Tota l’operació dels canons està automatitzada i es regula des d’una oficina central.

Els canons es col•loquen fixats a una pila metàl•lica de 4,5 metres d’alçada. Aquest sistema permet la fixació del canó a diferents alçades. Fora de la temporada d’esquí, es baixen els canons a nivell del terreny i es tapen amb una funda de color verd camuflatge per minimitzar l’impacte visual.

El sistema redueix al mínim l’impacte sobre l’entorn ja que utilitza aigua recol•lectada durant l’estiu. L’aigua no usada durant la producció de neu torna als dipòsits per al seu reaprofitament. La neu produïda torna de forma natural al sistema hidrològic en el moment del desgel.

Reportatge innivació Ordino-Arcalís

Reportatge a L'Art de Viure

Reportatge complet dels treballs de millora de la infraestructura de producció de neu a l'estació d'Ordino-Arcalís